De Drumband

De drumband is een onderdeel van vereniging Harmonie Terborgh. Deze groep repeteert elke veertien dagen op zondag van 10.30 uur tot 12.00 uur in het harmoniegebouw onder leiding van Paul Buiting.  Wie denkt dat er bij de drumband alleen marsen worden gespeeld komt bedrogen uit. Natuurlijk worden marsen gerepeteerd maar het grootste deel van de repetitietijd wordt besteed aan het instuderen van concertstukken. Dat maakt het heel veelzijdig. Tijdens de repetities worden allerlei slagwerkinstrumenten gebruikt: bijvoorbeeld conga’s, bongo’s, temple blocks, cowbel, hihat en trommels. Af en toe wordt er buiten gerepeteerd in het ‘marslopen’. Wie wil starten met de opleiding moet minimaal 8 jaar zijn. Het is niet nodig dat je al muzikale voorkennis hebt, maar een goed gevoel voor ritme is wel handig.  Je hoeft dus niet eerst op blokfluitles voordat je slagwerker kunt worden.  De opleiding bestaat uit het instuderen van 2 lesboeken; daar ben je over het algemeen 2 jaar mee bezig. Als je met lesboek 2 begint ga je ook al wat eenvoudige stukjes instuderen. Deze stukjes gebruik je later bij de drumband. Gemiddeld ben je 3 jaar bezig voordat je met de drumband op straat loopt. Dan loop je tijdens de optochten van harmonie Terborgh vooraan. Ook speelt de drumband af en toe tijdens een concert. Kom gerust eens kijken tijdens de repetitie of neem contact op met het secretariaat@harmonie-terborgh.nl  voor meer informatie.